Thuiskomen is de levendigheid van de stad en het vertrouwde van uw dorp


Klik op de plattegrond voor een vergroting

Van dorp naar groeikern

Woonde je vroeger in Het Oude Dorp, dan woonde je 'op Houten', woonde je daarbuiten dan woonde je ‘in Houten’. Vroeger woonde bijna iedereen op het dorp, maar sinds het Rijk Houten in 1966 aanwees als een groeikern groeide de stad van 4.000 inwoners naar een gemeente met ruim 48.000 inwoners.

Rijke geschiedenis met hoog voorzieningenniveau

Sinds 2007 is het spoor verdubbeld, het station vernieuwd en het winkelcentrum uitgebreid. Naast die inpassingen ontwikkelt Houten zich ook als een cultuurplek. Er zijn twee nieuwe cultuurcentra bijgekomen, het aantal culturele verenigingen neemt sterk toe en ook het hart van de stad (Plein) is gerenoveerd.

Dit plein is een attractie op zich. Rondom dit plein woonden in de Bronstijd al mensen, stond vroeger een Romeinse villa en staat nu nog de Pleinkerk die gedeeltelijk dateert uit de 12e eeuw. Ook rondom dit plein staat het centrum vol met monumentale panden waar u kunt zitten in een sfeervol café of winkelen.

Wonen in het hart van Nederland

Het komt niet vaak voor dat er in het dorpshart luxeappartementen worden gebouwd, maar u heeft nu de kans om samen met 1.860 “dorpsgenoten” te wonen op Houten. Op nog geen 150 meter van het plein komen namelijk de appartementen van het project Op Houten.Altijd prettig thuiskomen


In Houten woont u inp het hart van Nederland. Alle dagelijkse voorzieningen liggen op 5 minuten loopafstand en als u eens een half uurtje over heeft, dan bent u:• wandelend in het nieuwe winkelcentrum
• met de fiets in de hand onder de Utrechtse Dom
• met de sprinter in ’s Hertogenbosch
• met de auto in Amersfoort

Worden dit uw weekendtripjes?

Naast de grote stad is Houten ook een heerlijke plek voor leuke weekendtripjes.

bezoek de kastelen Heemstede, Wickenburgh en Schonauwen;
fiets over de dijken langs de Lek;
sla een balletje bij de golfvereniging;
ga met uw (klein)kinderen naar speelbos Nieuw Wulven;
of bezoek een van de vele forten in de buurt.